< Зони />

СУПА ДЕН в Код Зелено

„Ако можеше да се реши проблемът с негативната нагласа и липсата на дух в Габрово, чрез инструменти в сферата на културата и градската среда, хората щяха да са по-щастливи, а градът по-богат и приветлив“ – това казаха участниците в Цеха за Култура на проведения през есента Лагер за иновации в Габрово. Казаха го и предложиха да се създаде пространство и време затова хората да се срещат, да споделят една трапеза, да си говорят, да го правят на различни места в града, кварталите да бъдат домакини, а хората – просто хора. И Габрово да стане не само географски, но и център на най-дългата маса за пикник в България, наречена „Супа ден“.

И след тази дълга предистория…, каним ви на първия за Габрово „Супа ден“, който ще се проведе на 7 юли 2018 г. от 16 часа в парк „Маркотея“ и ще бъде част от събитието Код зелено. То е организирано от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово и ще предложи 7 зони с различни активности.

Участвайте в „Супа ден“ като си донесете одеяло и храна, която да споделите с всички останали, а ако по време на разговорите на сянка ви хрумнат идеи за бъдещето на Габрово или за организирането на различни събития, ние сме готови да ги запишем и предадем на когото трябва.

Дали точно на 30-ти ще успеем да съберем най-дългата маса за пикник в България, зависи от вас, но дори и да не стане, важното е да поставим началото.