< Зони />

Писмо в бутилка по пътя на боклука

Романтично, тайнствено, емоционално – тези определения важат за всяко едно пуснато или намерено писмо в бутилка, но какво ли ще бъде, ако това послание поеме своя път не в морето, а по пътя на боклука?!

Именно това ще разберем на 7 юли 2018г. в парк „Маркотея“ от 17:00 часа, когато в „Зелената класна стая“ на КОД: ЗЕЛЕНО ще имате за първи път възможността да пуснете послание по пътя на отпадъците. Бъдете част от събитието, явете се в уречения час в зелената класна стая, където ще може да научите повече за отпадъците и тяхната същност, ще разберете защо трябва да пазим единствения си дом – Земята и как отпадъците на габровци могат да се превърнат в ресурс за създаване на нови продукти.

След като чуете всички факти и видите разтърсващи и впечатляващи снимки, ще може да пуснете своето писмо в бутилка по пътя на боклука. Бутилките с вашите послания ще бъдат „изхвърлени“ (точно както изхвърляме отпадъка вкъщи) в жълтия контейнер за смет, след което ще поемат по пътя на боклука. В рамките на следващите няколко дни вашите писма ще бъдат „улавяни“ на сепариращата инсталация на габровското депо за отпадъци.

Кое е най-доброто послание и в какъв вид ще пристигне то на депото, предстои да разберем.

Включете се в първия по рода си експеримент „Писмо в бутилка по пътя на боклука“. Очакваме ви на 7 юли, парк „Маркотея“, в „Зелената класна стая“ от 17:00 часа.

Ще пишем не отсъствия, а присъствия! Бутилки и материали за писане на послания ще бъдат осигурени! Очакваме ви!