< Зони />

Библиотека на открито

Библиотека на открито е само една от инициативите, които ще предложи на 7 юли 2018 г. събитието Код Зелено, организирано от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. То ще започне в 16 часа в парк „Маркотея“ и ще покани гостите си да участват в 7 зони с различни активности.

Ако обичате книгите и искате заедно да прочетем нещо любимо, което да направи деня ни хубав и пъстър, донесете си книга и одеяло, за да поседнем под сянката и се заслушаме в гласа на книгите и техните герои.

Можете и да помогнете за каузата  „Къщички за книги, книги за къщички“ на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово като дарите избрана от вас книга, с която ще се попълнят къщичките, разположени на различни места в Габрово.

Само през месец май за тази кауза бяха събрани над 100 книжки, които вече се намират в къщичките и очакват своите читатели.

И когато отидете следващия път в парка, ще знаете, че в къщичката ви очаква четиво, което някой е донесъл, за да сподели своята любов към книгите, а очевидно и към хората.